söndag 14 december 2008

Vänner och en gammalmodig morsa!


Hej på er alla!
I kväll ringde en kompis och sa att han har läst min blogg!Vad glad jag blir!
Nu vill jag skriva lite kåserier om vänner.
"Mina bästa vänner är de som lockar fram det bästa i mig"
Mina vänner som jag som jag har och som jag kallar riktiga vänner är inte av större mängd.Jag tillhör verkligen inte dem som gillar att skryta över hur många vänner jag har på Facebook.
För mig är det inte antalet utan kvaliten på vänner som är det väsentliga.Som de flesta brukar hålla med om så skall de finnas i vått och torrt.
Jag tror också att jag är ganska så jobbig att ha som vän.Ibland bestämmer man att man skall göra saker tillsammans den eller den dagen.
Men jag är en sådan människa som inte riktigt vet hur jag mår och orkar från dag till dag.Jag tar till exempel själv verkligen "en dag i taget" som man brukar säga.
Vissa som då vill vara mina vänner kanske inte har det tålamodet.Det har jag full förståelse för.De får helt enkelt vandra vidare med sina liv och jag känner ingen ilska över det från min sida.
Men så är det dessa vänner som består,som finns där i vått och torrt.
Även om vi inte alltid träffas så bär jag er med mig i hjärtat.

"Tråka inte ut dina vänner med dina problem, utan dela dem hellre med dina fiender.De kommer att älska att höra dem!"

Det var en liten rolig aforism!Men jag kan säga att mina vänner är riktigt tålmodiga med mig.Tack för att ni står ut med mig!

Då jag idag talade med en vän i telefonen så kom vi att nämna en bok som jag tänker lägga med som dagens lilla tips här!
Boken heter:
"Tärningsspelaren" och är skriven av Luke Rhinehart.
Jag citerar baksides texten på boken:
Han lever ett till synes mycket gott liv,med hustru, två barn och en egen praktik på Manhattan.Men ledan börjar smyga sig på, och efter en misslyckad pokerkväll faller blicken på en tärning, han tar upp den i handen och tänker:Varför inte hädanefter låta varje steg bestämmas av ett kast? Kort därefter börjar han på allvar leva sitt tärningsliv, och så växer denna självbiografiska berättelse fram- en berättelse som kan upplevas som mycket underhållande, skamlöst sexig och våldsamt rolig men också som oerhört kuslig.Någon kanske uppfattar Tärningsspelaren som pornografisk, andra upplever den som en revolutionerande roman, starkt ifrågasättande vedertagen uppfattning om rätt och orätt.

Jag rekommenderar denna bok som har blivit något av en kult klassiker.Läs den och ni kommer inte att glömma den.Kanske älskar ni den, kanske inte.Men den sätter spår som man inte glömmer!

Idag spelade sonen och hans bästa vän dataspelet "Sims 2"
Jag brukar ta del av det som min son gör på datorn.Jag tycker det ligger i en förälders plikt.
Så härom kvällen så fick jag vara med sonen och spela "Sims 2"
Där skall man skapa sina egna familjer och hus och sköta dem.Var figur som man lägger till i spelet sitter man och designar själv så att de ser ut precis som man vill.Jag och sonen designade en familj där det fannns en kvinna som vi gjorde oerhört ful.
Idag när jag hörde att sonen skulle spela spelet med sin kompis så frågade jag om de inte kunde designa en man som såg oerhört ful ut, så kunde vi sedan få honom att förälska sig i den fula kvinnan som jag och sonen skapat härom kvällen.
-Nej, sa pojkarna.Vi skall skapa en tjej i spelet.
Men då kan vi ju inte göra en förälskelse med våran fula kvinna som vi gjort (sonen och jag) sa jag.
-Jooo da, sa pojkarna i munnen på varandra.Tjejer kan faktiskt bli förälskade i tjejer och killar i killar.
Det var då jag kände att jag nog var en morsa som var lite gammalmodig i mitt tänkande!

Inga kommentarer: