lördag 27 december 2008

Katternas hämnd!


God kväll på er!
Nu har julhelgen vart.
Jag blev ganska så trött och fick ta lite blogg-uppehåll några dagar.
Men nu är jag åter här och bloggar så ni får stå ut med lite mer av mina tankar!
Julen är en underbar tid, men också en intensiv tid.

Ikväll tänkte jag skriva om vissa saker som ödet verkar veta före mig.
Här är ett exempel:
Jag håller kanske på med kvällens sysslor som till exempel att tömma kattlådan.
När jag fyllt sopsäcken så tar jag tag i kanterna på den för att knyta ihop den,men några sekunder så tvekar jag, för det kanske finns något mer att stoppa i soppåsen?Men nej, jag har "nog" fått med det mesta.Så ställer jag ut soppåsen utanför ytterdörren, ser till att det är låst och så släcker jag ytterbelysningen för kvällen.
Det är då allt skräp som behöver slängas dyker upp...
Det kan vara allt ifrån den lilla flärpen som man river av mjölkpaketet till damtussar och så den dagliga klassikern:Sonens popcornpåse som han aldrig slänger i soporna efter sig.
Då är det bara att gå tillbaka till ytterdörren, tända ytterbelysningen låsa upp dörren, ta in soppåsen och försöka knyta upp den hårda knuten på den.Och var gång så svär jag över varför jag knöt till den så hårt.
När jag till slut har fått upp knuten på påsen, slängt skräpet i den, knyter till den,stänger ytterdörren och låser den och släker ytterbelysningen, så går jag in för att kanske få min lilla lugna stund på kvällen.(jag kan ju inte slappna av förrän allt som är jobbigt är avklarat)Men likväl så dyker det alltid upp ett eller annat litet skräp som jag absolut inte vill ha liggande i den nya soppåsen utan jag får göra om samma procedur för att slänga det lilla skräpet också.
Likadant är det med mina katter när det gäller det här med att gå på låda...Jag kan cirkulera runt i lägenheten i timmar och pyssla.Ingen katt visar sig eller använder lådan, men om jag sätter mig i soffan så spriger de allihopa och gör både det ena och det andra i kattlådan.Till saken hör att om man bor med fem katter som dessutom är innekatter, så krävs det att man tömmer lådan efter att de har varit i den.Så precis när min bakdel rör vid min soffa så hör jag genast krafsandet från en av fem katter som gräver i kattlådan.Då sitter jag där och hoppas att de kanske bara kissar, men neej da.En stark odör sprider sig snabbt genom lägenheten.Jag går upp och skyfflar ur lådan, lägger ner ny sand i den.Och så går jag och sätter mig i soffan och brer en filt över benen och lägger mig skönt till rätta...för att höra nästa katt krafsa i lådan osv..
Likadant är det när jag väntar ett besök till min bostad.
Eller när jag verkligen har städat hela dagen för att ha gäster frammåt kvällen.Då är alla katterna osynliga hela dagen.Men så fort gästerna sätter foten innanför dörren så går alla katterna och gör "nr två" i lådan.
Särskillt pinsamt är det när någon kommer in och säger:
-Tänk, du har fem katter och här luktar det ändå så rent!
Det är då som mina katter genast tar gästernas ord på allvar och beslutar sig för att detta måste ordnas!
Katterna har även andra "höjdpunkter" då de definitivt använder lådan.
Det är när matte får besök av advokaten eller om matte har besök av kommunen eller liknande när hon absolut inte vill ägna sig åt att rensa kattlådan.
Men vad gör man inte för lite uppmärksamhet!
Men då jag anser att katter är mystiska, superintelligenta beräknande varelser så skulle det inte förvåna mig om detta vore tillfällen då de tar ut sin hämnd för något som de anser att matte har gjort dem orätt någon gång.
Nej nu skall jag går och tömma kattlådan för ikväll.Men det värsta är att jag redan har råkat sätta ut soppåsen!
God natt!

Inga kommentarer: